In de pers

Pandemiewet: finale stemming opnieuw uitgesteld

Lees hieronder een artikel in Le Soir over de pandemiewet, waarin jurist Vincent Lefebvre erkent dat er dankzij ons sterk oppositiewerk ernstige lacunes in het wetsontwerp zijn blootgelegd.

Oppositiepartijen CDH, N-VA en PTB hebben amendementen neergelegd waarover een advies van de Raad van State werd gevraagd. Tot dusverre hebben hun opmerkingen de tekst verbeterd, besluit doctor in de rechtswetenschappen Vincent Lefebvre.

"Op weg naar een ministerie van de waarheid?"

Een procureur eist stevige straffen wegens een banner met ‘Stop islamisering’. In de Kamer wordt fel gedebatteerd of drukpersmisdrijven nog voor het hof van assisen moeten verschijnen. De minister van Justitie herhaalt dat hij haatspraak effectief wil gaan vervolgen door een aanpassing van de grondwet. De vrije mening is opnieuw brandend actueel. Een gesprek met Kamerfractievoorzitter Peter De Roover.

"Ik ben heel bekommerd om het verglijden van de rechtstaat"

Peter De Roover (58) is Kamerfractieleider van de N-VA. Voor zijn overstap naar de partijpolitiek in 2014 was hij vooral bekend als Vlaamsgezind opiniemaker – hij schreef onder meer voor Weekblad ’t Pallieterke – en om zijn rol binnen de Vlaamse Volksbeweging, die hij samen met Jan Jambon (N-VA) op de kaart hielp zetten.

Labels