"Le confédéralisme apportera une nouvelle dynamique à la Wallonie" (Peter De Roover, N-VA)

 

Le chef de groupe N-VA à la Chambre, Peter De Roover, veut convaincre les francophones des vertus du confédéralisme, un édifice institutionnel qui devrait être assorti d’une coupole belge. Il ne ferme la porte à aucune alliance future, sauf avec le PS. Sur le climat enfin, il invite au réalisme.

Labels

N-VA wil volledige grondwet voor herziening vatbaar verklaren

 

De N-VA wil de volledige grondwet voor herziening vatbaar verklaren. Kamerfractievoorzitter Peter De Roover en zijn collega in de Senaat Karl Vanlouwe verklaren alle opties te willen openhouden voor de kiezer op 26 mei. “Elk grondwetsartikel dat niet voor herziening vatbaar verklaard wordt,  vormt immers een potentiële blokkering voor de volgende vijf jaar”, zeggen De Roover en Vanlouwe. Ze dienen in Kamer en Senaat een tekst in om de hele grondwet voor herziening vatbaar te verklaren.

Staatshervorming of niet?

 

CD&V lanceerde op 11 maart haar nationale verkiezingscampagne. Opvallend: de partij pleit voor een zevende staatshervorming, maar pas in 2024. Over welke bevoegdheden het precies gaat, is een denkoefening voor het Vlaams Parlement, voor na de verkiezingen. Maar wat denken de andere partijen hierover? Een debat met Eric Van Rompuy (CD&V) en Peter De Roover (N-VA).

Labels

Ecorealisme: het groene hart koppelen aan de logische kop

 

Bent u bereid een duit in de zak te steken voor het klimaat? Ik alleszins wel, zoals voor milieu. Waardevolle dingen mogen geld kosten, heel waardevolle zelfs veel geld. Een leefbaar Vlaanderen lijkt mij onbetwistbaar zo’n heel waardevolle zaak, waar best een prijskaart aan mag hangen. Dan mag je er uiteraard ook echte resultaten voor terugverwachten.

Labels