Vroeger werk

test

Peter De Roover: 'Ik vind een socialist interessanter dan een brave christendemocraat'

Eigenlijk hebben we te veel boeken. We lezen te snel en te oppervlakkig. Een boek kun je best meerdere keren lezen. Ik zou eens een gevangenisstraf van een jaar willen oplopen, denk ik soms, waarbij ik maar vijf boeken mag meenemen. Zodat ik ze telkens moet herlezen. 
Doorbraak, 25 juli 2014

De gekleurde bril van de schoolpoort

Tegen het einde van het schooljaar 2012-2013 werd de Antwerpse wijk het Kiel, bekend/berucht van den Beerschot, opgeschrikt door een geweldige rel bij de school De Blokkendoos. Een groep ouders betichtte een jonge lerares er van kinderen seksueel misbruikt te hebben. Vorige week werd juf Magalie over de hele lijn vrijgesproken. In juli 2013 schreef ik in Doorbraak over de kwestie een tekst die ik hier nog eens breng.

Niet kiezen is verliezen - de volledige versie

Op 16 maart 2013 sprak ik voor het laatst als politiek secretaris van de Vlaamse Volksbeweging op het symposium ‘de knoop doorgehakt’. Thema: waarom is België geen federaal land en is federalisme ook geen oplossing voor het probleem dat zich in dit land stelt? De samenvatting van deze toespraak kon u eerder op deze webstek lezen, dit is de volledige versie zoals ook verschenen op Doorbraak.be.