Tussenkomsten

Versoepeling abortuswet opnieuw op de agenda?

 

Gisteren (26 november) kwamen de communisten van PTB/PVDA handig uit de hoek door de agendering te vragen van het voorstel tot verdere versoepeling van de abortuswetgeving. Voor de zomer pleitten vooral PS en sp.a maar ook Open VLD fors voor de stemming over dat voorstel. Nu sturen die het terug naar de commissie, zoals wij voor de zomer al vroegen bij monde van Valerie Van Peel. Daardoor is een stemming weer voor een tijd van tafel.

N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover: “Democratie mag geen loterij worden”

 

De staatshervorming die de regering De Croo gaat voorbereiden mag geen voorwendsel zijn om de parlementaire democratie te omzeilen door een loterijsysteem. Daarvoor waarschuwde N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover woensdag tijdens het debat in de Kamercommissie Grondwet, waar de beleidsverklaring van de ministers voor Institutionele Hervormingen op het programma stond.

De 'Waarheidscommissie' over het Belgisch koloniaal verleden

 

Ik ga Leopold II niet verdedigen - geen denken aan - noch de belgicistische francofone elite die graag munt sloeg uit Congo. Maar er kan voor ons geen sprake van zijn om de gewone Vlamingen vandaag met een soort koloniale erfzonde op te zadelen. Bovendien - en daar gaat onderstaand fragment over - is het niet aan de overheid om één of andere officiële historische Waarheid vast te leggen.