In de pers

Peter De Roover (N-VA) hekelt de ontrouw van Vivaldi: 'We zijn aan het versmurfen'

Of het nu gaat over het klimaat, de gascentrales, de nieuwe pandemiewet of de hongerstakers: in de Kamer clasht het voortdurend tussen de Vivaldi-ministers en de oppositie. Daar is volgens N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover een goede reden voor. 'De regering heeft het parlement in een fuik gelokt.'
 

Labels

“De regering kan niet vallen want dan schiet er niks meer over van De Croo”

Naar aanleiding van de nakende heropstart van het parlementaire jaar had ik een gesprek met Het Laatste Nieuws, dat maandag verscheen. De krantensector is intussen strenger geworden over het reproduceren van interviews en artikels op onze sociale media. Dus doen wij zelf journalistiek werk door een artikel te schrijven over het artikel. Veel leesplezier!

Labels

Mooi die gouden medailles maar de aanpak van de overstromingen verdient zelfs geen blikken plak.

Gisteren schreef ik samen met collega Yngvild Ingels een brief naar Kamervoorzitter Tilleux. Minister Verlinden (CD&V) moet in het parlement komen uitleggen waarom ze de zgn. federale fase zo snel heeft stopgezet en de handen heeft teruggetrokken onder Waalse druk. De slachtoffers van de watersnoodramp werden veel te snel aan hun lot overgelaten. Pas gisteren schoot de federale regering pas in actie hoewel acuut noodbeheer nadrukkelijk tot de bevoegdheid van de regering-De Croo (Open VLD) behoort.

Pandemiewet: finale stemming opnieuw uitgesteld

Lees hieronder een artikel in Le Soir over de pandemiewet, waarin jurist Vincent Lefebvre erkent dat er dankzij ons sterk oppositiewerk ernstige lacunes in het wetsontwerp zijn blootgelegd.

Oppositiepartijen CDH, N-VA en PTB hebben amendementen neergelegd waarover een advies van de Raad van State werd gevraagd. Tot dusverre hebben hun opmerkingen de tekst verbeterd, besluit doctor in de rechtswetenschappen Vincent Lefebvre.