In de pers

"Op weg naar een ministerie van de waarheid?"

Een procureur eist stevige straffen wegens een banner met ‘Stop islamisering’. In de Kamer wordt fel gedebatteerd of drukpersmisdrijven nog voor het hof van assisen moeten verschijnen. De minister van Justitie herhaalt dat hij haatspraak effectief wil gaan vervolgen door een aanpassing van de grondwet. De vrije mening is opnieuw brandend actueel. Een gesprek met Kamerfractievoorzitter Peter De Roover.

"Ik ben heel bekommerd om het verglijden van de rechtstaat"

Peter De Roover (58) is Kamerfractieleider van de N-VA. Voor zijn overstap naar de partijpolitiek in 2014 was hij vooral bekend als Vlaamsgezind opiniemaker – hij schreef onder meer voor Weekblad ’t Pallieterke – en om zijn rol binnen de Vlaamse Volksbeweging, die hij samen met Jan Jambon (N-VA) op de kaart hielp zetten.

Labels

Overheid moet alle coronamaatregelen binnen 30 dagen opheffen, oordeelt rechtbank.

 

Het vonnis van de Brusselse rechter over de coronamaatregelen is "het accident waiting to happen waarvoor de regering de ogen sloot". Zo reageert N-VA-fractieleider Peter De Roover op de uitspraak waardoor de maatregelen binnen de dertig dagen moeten worden opgeheven. De Roover heeft het over een blamage voor premier Alexander De Croo en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

Labels

Peter De Roover pleit in De Zevende Dag voor onderbouwde coronamaatregelen

 

Kamerfractievoorzitter Peter De Roover verduidelijkt in De Zevende Dag de positie van de N-VA over de beslissingen van het Overlegcomité op woensdag 24 maart. “We pleiten ervoor om de symbolische maatregelen terzijde te schuiven en meer aandacht te hebben voor de maatregelen die echt helpen.”

Labels