Parlementair werk

De coronapas

Geachte (digitale) vrienden,

Naar elke week alouder gebruik vertrouw ik op zaterdag mijn parlementair wedervaren toe aan dit sociaal medium. Dat is op deze druilerige versie niet anders. De voorbije dagen waren hectisch waarbij ik van hot naar her door het parlement diende te hollen. Ongetwijfeld was de goedkeuring van het samenwerkingsakkoord, dat de juridische basis legt voor een verdere uitrol van de coronapas het meest belangwekkende. Onze fractie onthield zich. Zoals u waarschijnlijk al hebt ontdekt gaan bij mij waarschuwingslichtjes aan wanneer we richting pasjesmaatschappij schuiven.

Mooi die gouden medailles maar de aanpak van de overstromingen verdient zelfs geen blikken plak.

Gisteren schreef ik samen met collega Yngvild Ingels een brief naar Kamervoorzitter Tilleux. Minister Verlinden (CD&V) moet in het parlement komen uitleggen waarom ze de zgn. federale fase zo snel heeft stopgezet en de handen heeft teruggetrokken onder Waalse druk. De slachtoffers van de watersnoodramp werden veel te snel aan hun lot overgelaten. Pas gisteren schoot de federale regering pas in actie hoewel acuut noodbeheer nadrukkelijk tot de bevoegdheid van de regering-De Croo (Open VLD) behoort.

"Dit is een schande voor iemand die zich ooit liberaal heeft genoemd"

Vanmiddag vraag gesteld aan premier De Croo over vrije meningsuiting na veroordeling van 4 mensen wegens het opsteken van een spandoek, hoewel dat niet opriep tot geweld. Eén woord liep als een rode draad door het antwoord van iemand die zich ooit liberaal noemde: strafbaar, strafbaar, strafbaar, strafbaar,...