Neen, beweging.net, keuzes van kiezers zijn geen apennootjes

Neen, beweging.net, keuzes van kiezers zijn geen apennootjes

Beweging.net (ACW) vindt dat het middenveld wordt gemuilkorfd door (N-VA) politici. Bedoeld wordt eigenlijk: laat onze oude, ongecontroleerde machtsbastions de resultaten van het kieshokje ongehinderd tegenwerken.

"Het middenveld is geen chihuahua", schrijft de voorzitter van Beweging.net, het vroegere ACW. Vooral de N-VA zou dat middenveld zien als een schoothondje. "Past in de handtas, je hebt er nauwelijks last mee en blaffen doen ze zelden."

 

Daarmee wordt weer eens de indruk gewekt dat de N-VA tegenstander zou zijn van een levendig middenveld. Niets is minder waar. In Vlaanderen krioelt het van de ondernemende mensen die zich vrijwillig inzetten voor de samenleving en mensen die de samenleving kritisch beoordelen. Als product van de Vlaamse Beweging koester ik dat ondernemend Vlaanderen.

 

Maar beweging.net vergeet graag dat er ook zoiets bestaat als het kieshokje. Daar kunnen alle burgers hun keuze maken, los van de invloed van ondoorzichtige machtsstructuren binnen de diverse zuilen.

 

Want onder de dekmantel 'middenveld' verschuilen zich natuurlijk ook die mastodonten die zich in de hele machtsstructuur hebben ingevreten en zich onttrekken aan de vrije keuze van de burgers via de stembus. De burgers kunnen het parlement wel samenstellen maar hebben geen greep op die talloze machtsbastions die zich in de staatsstructuren hebben genesteld en proberen om een partij als de N-VA - die lastige nieuwkomer - zo veel mogelijk te dwarsbomen door zelf beleid te voeren vanuit de donkere krochten van de overheidsdoolhof.

 

"Laat het blaffen, dat is de aard van het beestje, dat is de stem van onze samenleving", schrijft de voorzitter van Beweging.net.

 

Neen, Beweging.net, het middenveld is geen schoothondje maar de resultaten uit het kieshokje zijn ook vooral geen peanuts! Daar klinkt de meest representatieve stem van onze samenleving.

 

 

Mooie repliek trouwens ook op de radio van collega Marius Meremans.

 


 

 

Hier geplaatst op 15 februari 2018. 

 

Foto: Apenootjes!

 

TIP: Dankzij internet kunnen wij ook veel mensen bereiken buiten de klassieke media om. Help daarbij en deel dit artikel. Gewoon op de knop hieronder drukken.

Labels