“N-VA versterken in het stadsbestuur”

“N-VA versterken in het stadsbestuur”

'Veilig thuis in een welvarend Mortsel'. Met dat motto trekken burge-meester Erik Broeckx en zijn N-VA (met Kamer-fractieleider Peter De Roover als lijstduwer) naar de stembusslag van oktober. De inzet: een nieuwe burge-meesterssjerp én een sterkere afvaardiging in het stadsbestuur.

Aan gespierde taal was er geen gebrek op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Mortsel. Erik Broeckx benadrukte zeer duidelijk dat hij volgende legislatuur opnieuw burgemeester wil én zal worden. Hij trekt dus zelf de N-VA-lijst tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Want ons werk is niet af. En dus gaan we met veel inzet en enthousiasme blijven besturen”, klonk het. “Wij willen voluit kunnen gaan om Mortsel nog beter te maken.”

 

Nochtans werd er volgens N-VA de voorbije jaren onder het bewind van Broeckx al zéér veel verbeterd, verwezenlijkt, beslist tot uitvoering of toch al gepland. Van het zwembad tot de Parkschool, de aantrekkingskracht van Fort 4, het nieuwe politiekantoor, de waterproblemen in de Minervawijk, de renovatie van het stadhuis en de gloednieuwe welzijnscampus. “Velen vonden ons bestuursprogramma niet realistisch, niet haalbaar in één legislatuur noch betaalbaar”, haalde de burgemeester aan. “Maar met onze stevige ploeg zijn we daar toch al voor 90 procent in geslaagd. We hebben bergen werk verzet. En die overige 10 procent? We hebben nog een klein jaar de tijd.”

“Sterker merk”

 

Als lijstduwer schuift N-VA niemand minder dan Peter De Roover naar voor. De Roover is voor de partij nationaal fractieleider in de Kamer. Hij staat ook bekend om zijn uitgesproken meningen en zijn krachtige pen.

 

N-VA gelooft met de tandem Broeckx-De Roover een nog groter aandeel van de Mortselse politieke koek naar zich toe te trekken. Vandaag telt N-VA liefst 11 zetels in het stadsbestuur en levert de partij de burgemeester, vier schepenen én de voorzitter van de gemeenteraad. “N-VA heeft bewezen dat zij als partij de kracht van verandering uitdraagt in deze stad. Wij maken van Mortsel een aangenamere en aantrekkelijkere plek om te wonen. Dat zie je aan de bouwprojecten, de heropleving van het centrum, het organiseren van evenementen en het blijven stimuleren van Mortsel als winkelcentrum. Wij moeten er nu voor zorgen dat wij als partij nog sterker worden in het stadsbestuur. Om zo van Mortsel een nog sterker merk te maken”, besluit Erik Broeckx.

 

seppe slaets 

 


 

Gazet van Antwerpen, 15 januari 2018, Hier geplaatst op 16 januari 2018. 

 

Foto: © Johan Cappelle

 

TIP: Dankzij internet kunnen wij ook veel mensen bereiken buiten de klassieke media om. Help daarbij en deel dit artikel. Gewoon op de knop hieronder drukken.

Labels