Als je op audiëntie gaat...

Als je op audiëntie gaat...

 

“Het was ‘Verloren maandag’ gisteren, de eerste maandag na de zondag na Driekoningen. Vooral in de provincie Antwerpen is dat een feestdag, met worstenbroodjes en appelbollen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) deed mee, en trakteerde Peter De Roover, fractieleider in de Kamer, op een worstenbroodje. En al zijn volgers op sociale media op een foto van dat gebeuren”, schrijft Het Nieuwsblad.

Bart heeft volgers uit alle windstreken bleek want:

“Minstens even opvallend op die foto: de schoenen van De Roover. “Mooie sneakers, Peter”, reageerde SP.A-voorzitter Conner Rousseau prompt. Niet toevallig, want Rousseau is een adept van de sneakers en lag zelfs wat onder vuur toen hij ermee op audiëntie ging bij de koning. (red)” 

Conner Rousseau weet dat je je een beetje passend kleedt als je op audiëntie gaat. Daar geldt ook de zwijgplicht dus vertelt Het Nieuwsblad #fakenews met de bewering dat Bart mij trakteerde? Door het colloque singulier zal niemand het ooit te weten komen. 

En zo ontloopt Het Nieuwsblad het risico door Vincent Van Quickenborne bestraft te worden wegens het verspreiden van nepnieuws. 

Eind goed, al goed. 

 

Artikel verschenen in het Nieuwsblad op 12 januari 2021.

Labels