Peter De Roover hekelt ‘onverantwoorde communicatie’ van federale ministers

Peter De Roover hekelt ‘onverantwoorde communicatie’ van federale ministers

 

“Dat vicepremier en minister van gezondheid Frank Vandenbroucke vrijdag formeel beslist dat de nieuwe corona-maatregelen pas maandag ingaan en zaterdag in de media betreurt dat die niet zondag zijn ingegaan, wekt niet de indruk van veel standvastigheid”, vindt N-VA-kamerfractievoorzitter Peter De Roover.

 

Als het klopt dat de zondagsopening van winkels nu ‘gevaarlijk’ is, zoals minister Vandenbroucke zaterdag blijkbaar heeft ontdekt, “dan pleegde zijn paarsgroene regering schuldig verzuim want zij beschikt over alle instrumenten om die te verbieden”, stelt De Roover vast die zich afvraagt waarom minister Vandenbroucke vrijdag nog akkoord ging om de maatregelen pas maandag te laten ingaan.

Hij vindt het ook betreurenswaardig dat minister Annelies Verlinden een oproep deed naar de burgemeesters terwijl zij zelf voor het hele land kan optreden. “Geregeld wordt het belang van eenheid van commando bepleit en wanneer minister Verlinden daartoe de kans krijgt, ontloopt ze haar verantwoordelijkheid”, vindt De Roover.

Blijkbaar lukt het de ene week pas na drie dagen om een Ministerieel Besluit op te stellen, de volgende week reeds na 24 uur en de derde week weer pas na twee dagen. De drie gevallen hadden wel gemeen dat de schuld elke keer elders werd gelegd.

Het had er alle schijn van dat de communicatie van deze federale ministers dit weekeinde eerder gericht was op het proberen in diskrediet brengen van een burgemeester dan op het nastreven van het algemeen belang.

De Roover roept de federale regering op bij de les te blijven door de focus te leggen op duidelijke communicatie en niet weg te vluchten van de eigen verantwoordelijkheid.

“Laat zeker in deze moeilijke tijden uw daden passen bij uw woorden en omgekeerd”, besluit De Roover.

 

Reactie verschenen op Knack.be en andere media op 1 november 2020.

Foto: Belga

Labels