N-VA-delegatie vraagt internationaal onderzoek naar Spaans geweld tijdens referendum

N-VA-delegatie vraagt internationaal onderzoek naar Spaans geweld tijdens referendum

Fractievoorzitter Peter De Roover (N-VA) heeft namens de N-VA-delegatie bij de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) een formeel verzoek ingediend bij de commissaris voor nationale minderheden en de directeur mensenrechten om onderzoek te doen naar de gewelddadigheden in Catalonië tijdens het onafhankelijkheidsreferendum. 

 

De Roover, die momenteel in Andorra de herfstvergadering van de OVSE bijwoont, deed eerder een opmerkelijke tussenkomst waarbij hij de OVSE opriep om een onafhankelijk onderzoek te starten naar het geweld in Barcelona tijdens het onafhankelijkheidsreferendum. “Het minste dat we nu verwachten is dat de commissaris voor nationale minderheden van de OVSE zijn verantwoordelijkheid neemt door een onpartijdig onderzoek te starten over wat er in Catalonië is gebeurd op 1 oktober” aldus De Roover. De Spaanse delegatie reageerde gepikeerd op de tussenkomst van de N-VA’er.

 

In de brief vraagt de N-VA-delegatie welke acties de OVSE zal ondernemen en roepen op om het voorbeeld te volgen van de Verenigde Naties die eerder bij monde van de Hoge Commissaris voor de mensenrechten een grondig onderzoek hebben bevolen. Naast Peter De Roover hebben ook N-VA parlementsleden Rita Bellens en Lieve Maes, eveneens aanwezig in Andorra, mee ondertekend. 

 


 

Persbericht verstuurd en hier geplaatst op 3 oktober 2017.

 

 

Foto: © OVSE

 

 

TIP: Dankzij internet kunnen wij ook veel mensen bereiken buiten de klassieke media om. Help daarbij en deel dit artikel. Gewoon op de knop hieronder drukken.