Jeanneke en de beenhouwer

Jeanneke en de beenhouwer

Enkele maanden geleden insinueerde De Morgen dat collega Darya Safai ‘misschien wel eens zou kunnen verwikkeld zijn’ in een zaak van visafraude op basis van een nota van de Staatsveiligheid. Staatssecretaris Mahdi (CD&V) bezorgde die nota aan het parket (terecht) maar communiceerde in De Morgen dat hij dat gedaan heeft (totaal onfatsoenlijke roddelpraktijk).

De Staatsveiligheid voelde zich verplicht publiek te verduidelijken dat het een nota betrof louter op basis van niet-bevestigde geruchten (de Staatsveiligheid uit zich zeer zelden openbaar maar vond dit toch te gortig).

Intussen heeft het parket bevestigd dat alle insinuaties absoluut nergens op steunen en Darya totaal niets kan verweten worden.

Ik vroeg premier De Croo (die pas nu, ruim twee maanden na indienen van de vraag, in de commissie kwam antwoorden) wat hij van die houding van staatssecretaris Mahdi vond. Hij zag, geloof het of niet, geen deontologische graten in dat gedrag! Tja, blijkbaar vindt de premier dat deze regering zich alles kan veroorloven. 🤷🏻‍♂️

Bekijk hier mijn repliek op De Croo's gebrek aan gevoel voor politiek fatsoen.

Verschenen op 9 juni 2021.