Humo's Eindejaarsvragen

Humo's Eindejaarsvragen

 

Zowat half Vlaanderen krijgt van Humo eindejaarsvragen voorgeschoteld.

Aangezien ik sedert mijn uitspraken over kunst, schoonheid en subsidies zowat elke week in minstens één artikel in Humo vermeld word (als pispaal, wie kan eigenlijk nog een grotere Humo-lul zijn?) was het maar logisch dat ik ze ook te beantwoorden kreeg.

Humo eindejaarsvragen

1. Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

Ik hou van het debat en dat mag op het scherpst van de snee gevoerd worden maar de rioolputten die op sociale media worden open getrokken, daar maak ik me echt zorgen over. Ik heb de indruk dat het dit jaar verder van kwaad naar erger is gegaan.


2. Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, tv en sociale media?

Het was voor mij het jaar van de podcast. ‘De Bourgondiërs’ van Bart Van Loo heeft bijvoorbeeld veel file-leed verzacht voor mij. De hilarische podcast ‘Beethoven is meer dan een hond’ van de Nederlandse radiozender NPO4 vond ik briljant. Wat er dit jaar op tv is geweest, zou ik eigenlijk niet weten. Bij een inbraak werd mijn tv gestolen. Ik kocht geen nieuwe en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

3. Welke boeken, films, muziek en toneelstukken hebben u dit jaar het meest bekoord?

Ik lees graag en veel dus kiezen is moeilijk. Normaal wantrouw ik boeken uit top-10lijstjes maar ‘Grand Hotel Europa’ bleek een waar genot, ook omwille van de taalvirtuositeit van Pfeiffer. Het mooiste dat ik dit jaar op het podium zag, was Macbeth bij Opera Vlaanderen.

4. Wie wenst u wat toe voor 2020 (ten goede of ten kwade)?

Ik wens de cultuursector, die ik overigens een bijzonder warm hart toedraag, minder lange teentjes toe én vooral, de kracht om zich zo veel mogelijk te bevrijden van de overheid.

(Het betreft de versie die ik aan Humo bezorgde. De afgedrukte wijkt er licht van af.)

Voila, dat weet u ook alweer.

 

Eindejaarsvragen uit de Humo van 28 december 2019.

Labels