De zaak-Chovanec in de Kamercommissie

De zaak-Chovanec in de Kamercommissie

 

Het blijkt dat het parket - zoals nochtans wettelijk voorzien - op geen enkel moment, twee-en-half jaar lang, een signaal heeft gegeven dat het politierapport ernstige fouten bevatte, hoewel het op de hoogte was van de stuitende beelden die recent publiek uitlekten. Dus zitten hier in de commissiezaal vooraan de verkeerde mensen als we de oorzaak van het mislopen willen bovenspitten.

 

Advocaat Rieder beklemtoonde bovendien op de radio hoe de tuchtvork echt in de steel zit: 'De tuchtoverheid voor de politie zit niet bij de minister. Men moet niet terugschakelen naar meneer Jan Jamon. De dwaas die die vraag stelt, weet niet hoe het recht in elkaar zit.'

Blijkbaar is de drang om politiek af te rekenen met de N-VA via Jan Jambon voor de andere partijen belangrijker dan op zoek te gaan naar de waarheid.

Wij verkiezen een serene, analytische aanpak want de echte fouten moeten boven water komen. De familie Chovanec heeft daar eindelijk recht op maar ook de bevolking en de overgrote meerderheid van de politiemensen die zich op een correcte manier inzetten voor onze veiligheid.

 

Tekst verschenen op mijn Facebookpagina op 1 september 2020.