De Roover (N-VA) bestempelt regeerverklaring als "positivo-woordenbrij"

De Roover (N-VA) bestempelt regeerverklaring als "positivo-woordenbrij"

 

N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover is niet onder de indruk van de regeerverklaring van premier Alexander De Croo. 

 

In een reactie bij Villa Politica had De Roover het over een "positivo-woordenbrij" die de "vele tegenstellingen" in de regeringsploeg moet verhullen. "Veel ambiance en geestdrift heeft de toespraak niet kunnen wekken", aldus De Roover.

De Roover erkent dat er ook goede dingen in het Vivaldi-akkoord staan. Zo steunt N-VA de ambitie om de activiteitsgraad op te krikken naar 80 procent. "De vraag is alleen: hoe doe je dat? Ik lees in het akkoord heel weinig activeringsmaatregelen".

Volgens De Roover blijft het regeerakkoord vaak hangen bij "bewust vage passages" en mist het concrete maatregelen. Volgens hem is de focus van de nieuwe regering vooral "het uitschakelen van de N-VA" en het overbruggen van de tegenstellingen tussen Vlaanderen en Wallonië. "Men legt daar dan een dun laagje vernis overheen. Maar dat is een heel dunne pel", aldus De Roover.

Over de samenstelling van de regering zegt De Roover dat het afwachten is hoe de nieuwe gezichten het ervan af zullen brengen. Over de terugkeer van Frank Vandenbroucke zegt hij: "Men kan zich afvragen of men een oud paard nog van stal moet halen, maar zijn technische kennis staat natuurlijk buiten kijf, al had hij misschien beter op pensioenen gezeten". Wat Sammy Mahdi (CD&V) op Asiel en Migratie betreft, zegt De Roover dat het probleem zeker niet de figuur Sammy Mahdi is, maar wel het "Ecolo/Groen-beleid dat hij zal moeten uitvoeren".

 

Bekijk ook het interview met Villa Politica via deze link.

 

Reactie voor Villa Politica en Belga op 1 oktober 2020

Labels