De communicatieblunder over de coronavaccinprijzen

De communicatieblunder over de coronavaccinprijzen

 

Staatssecretaris van begroting Eva De Bleeker (Open VLD) tweette een detaillijst van de vaccins die België dit jaar zal bestellen. Ze verwijderde die tweet echter snel.

Ik vroeg meteen in de Kamer aan minister van volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) of hij dergelijke gegevens ook zou vrijgeven. Na enig aandringen gaf hij toe dat zelf niet te doen.

 

Vraag: heeft mevrouw De Bleecker vertrouwelijkheidsregels overtreden, is ze te transparant geweest of is minister Vandenbroucke niet transparant genoeg? De regering heeft hier een serieus woordje uitleg te geven.

Wij voeren scherp maar correct oppositie. Scherp door de zaak meteen in de Kamer aan te snijden. Correct door niet te beginnen roepen en tieren maar iedereen rustig de tijd te geven om het dossier degelijk te onderbouwen. Alleen de waarheid is onze bondgenoot.

Deze zaak is zo belangrijk dat alleen een serene aanpak passend is. Daarom legde ik gisteren tot besluit van het teleurstellende eerste antwoord van mevrouw De Bleeker een interpellatie neer. Deze komt na de jaarwende op tafel.

U mag er op rekenen dat ik me hier in vastbijt; zonder loze beschuldigingen maar ook zonder los te laten. Ik hou u vanzelfsprekend op de hoogte.

Bekijk hier mijn tussenkomst.

Bekijk hier het moment waarop ik de interpellatie indien.

 

Tussenkomst uit de plenaire zitting van 16 december 2020.

Foto: Belga