De maat nemen van Jambon 1

De maat nemen van Jambon 1

 

Er staat van alles niet in wat ik graag had, in dat nieuwe Vlaams regeerakkoord. Daar ben ik het eens met ontevreden Vlaanderen. 

Ik kies er echter voor om wél aan het werk te gaan en niet aan de rand te blijven zeuren wanneer zich mooie kansen aanbieden. Wie de perfectie wil, blijft best weg uit een democratische omgeving.

Er staan dan ook heel veel geweldige dingen in en dat biedt veel mogelijkheden om op die terreinen weer de goede richting uit te gaan.  Ik kies uit de reeks twee favorieten die mij zeer na aan het hart liggen.

De N-VA neemt de portefeuille onderwijs. Ik ben erg blij dat wij die eerste keuze hebben gemaakt. Schitterend gewoon want onderwijs vormt met voorsprong de belangrijkste uitdaging voor Vlaanderen. Jawel Ben, blij! 

Daarnaast staan er mooie ambities in het akkoord in het ontvetten van de overheid. Dat blijft een processie van Echternach, stappen vooruit, stappen achteruit. Maar de neus staat in de juiste richting - een sterk Vlaanderen maar met een slanke overheid en minimale regelgeving. Die ambitie lijkt me zeker Jan Jambon op het lijf geschreven. 

En onze coalitiepartners? In dit schuitje, dat een Vlaamse meerderheid vertegenwoordigt, zitten we samen. Ik behoor niet tot CD&V of Open VLD maar ik wens ze alles succes toe in een sterke Vlaamse regering. 

 

Tekst verschenen op mijn FB-pagina op 2 oktober 2019.

Foto:Ik nam Jans maat - niet zonder enige moeite - bij zijn eedaflegging in de Kamer. (Belga)

Labels