Veilig thuis in een welvarend Mortsel

Ik woon 27 jaar in onze stad Mortsel. Opgroeien deed ik in Berchem, net over de ‘grens’. Noem me dus maar ‘één van hier’. Mijn loopbaan als leraar begon ook al in Mortsel, op wat toen Sint-Aloysius heette en nu KaSO.  Meer dan 30 jaar gaf ik met hart en ziel les, na die beginjaren in Mortsel in de Seefhoek en Deurne-Noord. Daarnaast was ik ruim een kwarteeuw actief in de Vlaamse Beweging. Vandaag ben ik parlementslid en voorzitter van de N-VA fractie in de Kamer.

Ik duw met volle overtuiging onze N-VA-lijst die getrokken wordt door burgemeester Erik Broeckx. Hij en zijn geestdriftige ploeg hebben Mortsel een flinke oppepper gegeven de voorbije zes jaar en een hoop nieuwe initiatieven zijn op het spoor gezet. Ik wil mijn steentje bijdragen zodat deze groep ook die plannen tot een goed einde kan brengen.

Ik reken daarbij graag op uw steun zodat ik me kan inzetten voor een veilig en Vlaams Mortsel. In het parlement hou ik me dagelijks bezig met het veiligheidsthema. Voor criminaliteit of straatgeweld past geen zachte aanpak. Veiligheid moet een topprioriteit zijn, voor alle Mortselaars én onze hulpdiensten. Als leraar weet ik bovendien hoe belangrijk een goede kennis van het Nederlands is voor al wie in Vlaanderen woont. Van nieuwkomers mogen we een actieve inburgering verwachten. Medeburger zijn is voor niemand vrijblijvend.

Ervaring zet ik om in beleid, in Brussel en met uw steun ook in Mortsel.

 

Peter,

Lijstduwer N-VA Mortsel